Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Pont Romà

Imatges relacionades

  • Arbrat viari

    Arbrat viari

CANVIS EN LA PODA DE L'ARBRAT VIARI

14 de desembre de 2017

Fa uns mesos l’Ajuntament va aprovar  per Junta de Govern local "L'inventari i el pla de poda de l'arbrat viari del municipi", que ha elaborat Diputació de Barcelona, que serà d'aplicació a partir d'aquesta campanya de poda.

 

És un canvi important. Es passarà de realitzar la poda de l'arbrat viari com s'havia fet fins ara, a fer una gestió de l'arbrat, adaptant el tipus i periodicitat de poda, a l'espècie, el seu estat fitosanitari i la seva ubicació. L'objectiu final és promoure les actuacions que afavoreixen els arbres, des d’un punt de vista de creixement sa i vigorós de l’arbre i els facin compatibles amb el medi urbà, és a dir, que no molestin façanes d’edificis, cablejat, etc. 

 

A Palau, es sorprenent l'escassa diversitat d’espècies arbòries que torbem als carrers del municipi, on gairebé el 80% de l'arbrat està representat per només tres espècies: auró americà, catalpes i moreres. Aquesta baixa diversitat aconsegueix arbres més vulnerables, comportant un risc important davant l'aparició de plagues.

 

Un dels canvis més significatius  és la reducció de la poda en brocada (eliminació total de la capçada de l’arbre) pels problemes que any rere any aquest tipus d’esporga provoquen als arbres com son brotades excessives, desequilibri entre les arrels i la part aèria, l’aparició massiva de paràsits i més possibilitats d’agafar malalties.  

 

També es distancia en el temps la major part de les actuacions de poda en brocada, que enlloc de fer-se anualment com fins ara, es faran un cop cada dos anys, excepte en el cas de les moreres que es seguiran fent anualment per limitar la producció de mores. 

 

Si tens algun dubte dels canvis de poda de l’arbrat del teu carrer, pots consultar a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament

    

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona