Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Cigonyes

Documents relacionats

Imatges relacionades

  • Exposició Federica Montseny

    Exposició Federica Montseny

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES: EXPOSICIÓ SOBRE FEDERICA MONTSENY

7 de març de 2019

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, del 8 de març, l'Ajuntament ha organitzat una exposició sobre la figura de Federica Montseny titulada "Federica Montseny 1905-1994" a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

 

Federica Montseny volia ser, essencialment, escriptora, però la lluita política es va imposar i va marcar la seva existència. Des de la seva posició de política i sindicalista, a través dels seus articles i novel·les, va qüestionar el model patriarcal, que encara avui restringeix les llibertats de les dones, i va dedicar la seva vida a la recerca d'una autonomia individual per a ella i per a totes les seves contemporànies.

Amb el seu caràcter lluitador va aconseguir destacar com a dirigent dins d’un moviment, l’anarquista, que com tots els altres durant aquells anys, no havia promocionat les dones entre les seves files. La seva trajectòria, avançada per al seu temps, la portà a convertir-se en la primera dona ministra de l’Estat espanyol, i també va ser la primera a Europa que ocupà una cartera ministerial. Aquest fet va significar una ruptura i un important pas endavant, en fer realitat l’accés d’una dona a un càrrec fins llavors –i de fet, durant moltes dècades posteriors– negat a les dones.

 

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dimecres de 17 a 19  h del 8 al 15 de març.  L'entrada és gratuïa.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona