Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Biblioteca Ferran Soldevila

Enllaços relacionats

Imatges relacionades

  • Via Empresa

    Via Empresa

TOTS ELS TREBALLADORS ESTARAN OBLIGATS A FITXAR A LA FEINA

12 de març de 2019

Tots els treballadors estaran obligats a fitxar a la feina. El Govern espanyol ha donat llum verda a l'obligatorietat de registrar l'inici i el final de la jornada laboral dels empleats amb l'objectiu d"acabar amb la precarietat laboral". Però, fins a quin punt afavoreix la flexibilitat horària i el treball per objectius la nova mesura? Si bé és cert que el reial decret-llei aprovat pel Consell de Ministres introdueix un registre d'horari dels empleats en totes les empreses per "combatre el frau laboral i controlar l'ús d'hores extres", segons ha explicat la ministra de Treball, Magdalena Valerio, també ho és que el control horari pot limitar la manera de treballar de les companyies si no s'estableix un mecanisme que permeti que tant el registre de la jornada laboral com la flexibilitat vagin de la mà.

 

La mesura obliga a les empreses a què, en un termini de dos mesos des de la publicació de la norma en el BOE aquest dimarts, instal·lin un sistema de control de la jornada diària dels seus treballadors. Ara bé, la normativa només posa una base legal i la concreció de les mesures aplicades en cada empresa haurà de ser negociada amb els representants dels treballadors donada les diferents particularitats de les companyies. Les empreses, doncs, hauran de conservar els registres dels treballadors durant quatre anys i romandran a disposició dels empleats, sindicats i la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Si això no es compleix, es poden enfrontar a ser sancionades amb una multa màxima de 6.250 euros.

 

La llei no és cap novetat i aquesta reivindicació ja fa més de 100 anys que dura. El primer conveni que va adoptar l'Organització Internacional del Treball (OIT) el 1919 ja era sobre el control de la jornada. L'article 8 establia la inscripció en un registre de "totes les hores extraordinàries efectuades" segons la legislació de cada país. Fins ara, el registre de la jornada laboral només s'aplicava als treballadors en temps parcial i a aquells que fan hores extraordinàries, però, a partir d'ara, s'entendrà a qualsevol empleat. Tanmateix, però, la mesura ha provocat fortes crítiques entre els sindicats, que consideren que no serà efectiva i no arribarà a aquelles empreses on el frau està més estès, com les microempreses del sector serveis, especialment aquelles vinculades a la restauració.

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
T: 93 847 96 20  F: 93 847 96 29
Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/7 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h
ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona