Tornen les xerrades "Espai de família"

Divendres, 30 de juny de 2023 a les 00:00

Enguany des de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Palau es torna a oferir de manera presencial una programació de xerrades que poden ser d’interès, organitzades per la comissió de l’Espai de família - 2023.

Aquestes sessions tindran lloc cada dijous del mes de maig a les 21h a l’espai de la Quadra, a la Sala Cultural de Santa Maria de Palautordera. Són sessions obertes a tothom, amb aforament limitat. 

4 DE MAIG. SELECCIÓ NATURAL (PARLEM DE L’ASSETJAMENT ALS INSTITUTS)

-A càrrec de l'Associació Cultural de Granollers TeDebat

L’assetjament escolar és una problemàtica comuna que afecta gairebé un de cada deu infants i que, tot sovint, sobrepassa tant alumnes com professorat. Aquest espectacle planteja la temàtica d’una forma directa i propera, a través d’un monòleg que interpel·la els adolescents d’una forma colpidora que permet reflexionar sobre les causes, motivacions i conseqüències de les violències en el context escolar.

Sessió adreçada a famílies acompanyades per els seus fills/es ( etapa recomanada 3r./4t. d’ESO ).

11 MAIG. “HISTÒRIES AL VOLTANT DEL FOC”

A càrrec de Jordi Amenós, terapeuta especialitzat en Narrativa Terapèutica, formador i escriptor. 

En aquesta xerrada en Jordi Amenós ens explicarà la importància de les històries i ho farà explicant contes, històries i poemes que ens faran emocionar-nos, riure, descobrir-nos i passar una bona vetllada connectant amb aquella saviesa ancestral que sempre ha acompanyat a l'ésser humà. Per què avui en dia encara necessitem sentir històries al voltant del foc per saber qui som i per saber com viure lliurement la nostra vida.  

18 DE MAIG. ACOMPANYEM LES PÈRDUES I ELS PROCESSOS DE DOL D'INFANTS I ADOLESCENTS

A càrrec de Meritxell Giralt. Mestra, psicomotricista i terapeuta familiar sistèmica. Especialista en acompanyar persones en els seus processos de vida.

La pèrdua és una de les vivències més profundes i doloroses que protagonitzem. El procés d’adaptació a la pèrdua es coneix com a dol. Sovint ens referim a ell com el període emocional que precedeix a la mort d’un ésser estimat, però existeixen tants tipus de pèrdues com diferents tipus de dol podem viure: la separació dels progenitors, un diagnòstic o procés de malaltia i les seves conseqüències, la migració a un altre país, etc.

Ara bé, què passa quan els infants i els adolescents viuen una pèrdua? Com viuen els seus dols? Quines necessitats se’ls desperten i com els podem acompanyar? Posarem en pràctica dinàmiques i recursos per oferir-los una escolta activa i diferents vies d’expressió per arribar a  acompanyar-los en la vivència dels dols des de la sinceritat, l’amor i el respecte.

25 DE MAIG. ADOLESCENTS:ACOMPANYAR-LOS AMB SERENITAT

A càrrec d'Alba Castellví, mediadora i assessora. 

Idees per conviure amb els fills i filles pre-adolescents i adolescents d'una manera tranquil·la, evitant els conflictes més freqüents gràcies a formes d'organització i comunicació que permetin que les relacions siguin fluïdes. Com entendre com funciona el cervell adolescent, per generar confiança entre pares/mares i fills/filles, per comunicar-se sense acabar discutint malgrat les diferències d'objectius i de valors i per fer-los més autònoms i responsables.

Darrera actualització: 24.04.2023 | 11:49