FGC i l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera acorden col·laborar per posar en servei un centre de dinamització del turisme sostenible a l’estació

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 00:00

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera col·laboraran per posar en funcionament un centre de dinamització del turisme sostenible a l’actual edifici de l’estació.

El president d’FGC, Ricard Font, i l’alcalde del municipi, Jordi Xena, han signat avui el conveni a través del qual l’empresa pública ferroviària, que també gestiona sis estacions de muntanya i diferents trens turístics, assessorarà el consistori en la creació d’aquest centre que ha d’acomplir una doble funció: ser un punt d’informació i promoció turística del Parc Natural del Montseny i millorar el servei a les persones usuàries del servei de tren.

Per a Font, aquest projecte suposarà “un actiu territorial en termes de sostenibilitat a través de l’establiment d’un servei que combina la realització d’activitats de lleure i oci amb l’entorn natural i amb l’ús del transport públic”. En aquest sentit, el president d’FGC ha destacat que el nou centre convertirà Santa Maria de Palautordera “en la porta d’entrada principal en transport públic al Parc Natural del Montseny, incrementant el nombre de visitants d’una forma eco-sostenible i amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament i a la consolidació d’empreses del sector turístic al territori”.

Per la seva banda, Xena ha dit que es tracta de donar solidesa a un projecte de turisme sostenible a l'antiga estació de ferrocarril. "Amb aquest conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya disposem d'un acompanyament professional d'una gran trascendència i importància en el seu àmbit de muntanya i alhora ens ajuda a donar sortida a l'edifici de l'antiga estació que ara està en molt males condicions".

L’estació de ferrocarril de Santa Maria de Palautordera, cedida per Adif a l’Ajuntament,  està formada per dos immobles: l’edifici de l’estació, amb tres plantes i una superfície construïda total de 455 m2, i l’edifici de mercaderies, amb una planta baixa i un porxo cobert, amb una superfície construïda total de 250 m2. Va estar operativa fins a l’any 1990, en què es va clausurar. Actualment, l’immoble destinat a edifici d’estació es manté com a baixador del servei de la línia R2 Nord de Rodalies.

Per poder obrir aquests edificis al públic, cal realitzar obres de rehabilitació i restauració a l’edifici de l’estació, que aniran a càrrec de l’Ajuntament amb una aportació de 200.000 euros per part d’FGC. Un cop rehabilitat l’edifici i realitzats tots els estudis tècnics que ha de desenvolupar FGG les actuals instal·lacions estaran a punt per convertir-se en un centre de dinamització turística, adreçada tant a acollir, donar servei i informar sobre l’oferta turística més propera a famílies i escolars i sobre l’oferta de turisme actiu i esportiu, com a prestar un servei de qualitat als usuaris del transport de viatgers per ferrocarril.

Darrera actualització: 20.07.2020 | 11:52

Imatges