Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Aplec del Remei 2019

Enllaços relacionats

Imatges relacionades

  • Generalitat de Catalunya

    Generalitat de Catalunya

EL GOVERN OBRE UNA CONSULTA SOBRE EL PROJECTE DE DECRET DE DEMARCACIÓ DELS REGISTRES DE LA PROPIETAT DE CATALUNYA

30 d'agost de 2019

El Govern de la Generalitat obrirà una consulta a la ciutadania i als principals agents implicats -com són els registradors de la propietat, els notaris i els ajuntaments- sobre el Projecte de decret pel qual s’aprova la demarcació dels registres de la propietat, mercantils i de béns mobles de Catalunya, que està preparant el Departament de Justícia. Els interessats disposaran de 30 dies per fer arribar les seves aportacions a través del portal Participa gencat.

 

Els registres de la propietat són ens públics oficials que s’encarreguen d’inscriure els actes, contractes i drets reals relacionats amb el domini de béns immobles. Aquesta anotació garanteix la seguretat jurídica sobre la propietat ja que, un cop inscrits, els drets es troben sota la tutela dels tribunals i es considera com a cert només el que diu el Registre. D’aquesta manera, una persona que vulgui adquirir algun bé, acceptar una herència o demanar una hipoteca sobre un immoble podrà comprovar el seu estat en el registre per saber si està lliure de càrregues, o si hi ha algun problema que pugui reduir el valor de la finca.

 

La pretensió del Govern és aprovar el decret durant el primer semestre de 2020. La norma establirà com serà la nova demarcació registral a Catalunya. L’objectiu és  el d’adequar les oficines registrals a l’actual context econòmic, social i territorial del país superant l’antic marc que havia quedat obsolet i amb oficines vacants que no garantien la correcta prestació del servei a tot el territori.

 

Amb el nou decret la ciutadania veurà simplificats els tràmits i tindrà un accés millor i més proper a les oficines registrals, que estaran repartides a totes les demarcacions de Catalunya.

 

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona