Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Aplec del Remei 2019

Imatges relacionades

  • Porcs senglars

    Porcs senglars

INFORMACIÓ REFERENT A LA COMERCIALITZACIÓ DE CARN DE CAÇA

7 de novembre de 2019

Vist que l’existència d’animals de caça infestats suposa un risc de transmissió de malalties (com ara la triquinosi) dels animals a les persones, és necesari no consumir carn no controlada sanitàriament.


Els establiments minoristes i de restauració no poden comercialitzar peces o carn de caça silvestre que no procedeixin d’un establiment de manipulació de caça (autoritzat i inscrit al Registre Sanitari d’Indústries i Productes Alimentaris de Catalunya (RSIPAC)), i han de poder acreditar documentalment la seva procedència


En aquest cas, és important tenir en compte que les mostres que es recullin per analitzar, han de ser com a mínim de 10 g cadascuna, i procedir de la pota de davant, llengua o diafragma i s’ha de sotmetre a un control analític previ per tal d’assegurar l’absència de triquines.


En cas que els controls realitzats indiquin que es tracta d’animals infestats amb triquina, la seva carn es considerarà no apta per al consum humà. Pot transmetre la triquinosi si és consumida per persones o per animals (gossos i llops, rates i ratolins, porcs, porcs seglars, óssos, etc.); i en conseqüència, s’haurà de gestionar d’acord amb la normativa vigent en matèria de residus i de subproductes d’origen animal no destinats a l’alimentació.


La congelació no pot substituir l’analítica per detectar la presència del paràsit, tot i que és recomanable fer les dues coses (analitzar i congelar).  La congelació de la carn no garanteix la inactivació de les larves de triquina en tots els casos, atès que hi ha espècies de triquina (Trichinella britovi) que hi són resistents


Tant els plats cuinats com els embotits o qualsevol altra preparació feta a base d’aquesta carn s’han de coure o escalfar de manera que s’arribi al centre de la peça almenys als 77 °C


Els processos de transformació com ara la salaó, el fumatge o l’assecatge, no inactiven els quists de Trichinella i no són recomanables.


Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona