Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

 •          Mida de lletra  

Pont Romà

Imatges relacionades

 • Presentació de la campanya Tracta'm bé

  Presentació de la campanya Tracta'm bé

 • Presentació de la campanya Tracta'm bé

  Presentació de la campanya Tracta'm bé

 • Logo campanya Tracta'm bé

  Logo campanya Tracta'm bé

TRACTA'M BÉ, UNA CAMPANYA PER A LA PREVENCIÓ DELS MALTRACTAMENTS A LES PERSONES GRANS

3 de juny de 2016

Aquesta setmana la sala de plens del Consell Comarcal s’ha omplert per la presentació de la campanya Tracta’m bé que vol promoure els bons tractes a les persones grans. Una campanya impulsada des del Consell Comarcal que s’emmarca en un projecte més ampli de prevenció als maltractaments a la gent gran, en el qual hi participen alguns ajuntaments de la comarca, entre els quals el de Santa Maria de Palautordera.


La campanya Tracta’m bé té els seus orígens al Consell Comarcal del Solsonès, amb qui el Consell Comarcal del Vallès Oriental ha signat un conveni per fer ús de materials i actuacions per implementar la campanya al Vallès Oriental. Tot i que la campanya contempla diferents actuacions a l’acte celebrat a Granollers s’ha fet la presentació d’una de les actuacions, concretament l’actuació “Situacions amb tracte” i s’han explicat breument la resta d’actuacions que s’aniran implementant progressivament als municipis participants.


La resta d’actuacions són:

- Aules amb tracte: activitat amb les escoles de primària per treballar la prevenció amb els infants.

- Tracta’m de tu: es tracta d’un concurs de curtmetratges realitzat per adolescents, on s’han de reflectir espais compartits entre grans i joves, partint de la premissa que “sense tracte no pot haver bon tracte”.

- Establiment amb tracte:  es tracta de fer una crida a la col·laboració del petit comerç per detectar situacions de risc que afecten a la gent gran, partint del  plantejament que el comerç sempre ha estat un potent agent social, que crea dinàmiques molt properes i quotidianes amb la clientela.

- Relats amb tracte: Amb l’objectiu de difondre les diferents tipologies d’abusos que poden patir la gent gran es van publicar una sèrie de relats de ficció on es volien reflectir situacions de maltractaments a la gent gran a partir d’històries quotidianes i amb les quals la població es pogués identificar fàcilment.

- Escenes amb tracte: es tracta de l’escenificació dels relats.


Situacions amb tracte” vol difondre situacions de bon tracte envers la gent gran. Consisteix en imatges i missatges d’alt impacte on persones anònimes de la comarca posaran cara a aquestes situacions de bon tracte. Les situacions que es difondran seran reals i els protagonistes han estat escollits com a exemple de bon tracte envers la gent gran.

Amb aquesta iniciativa es treballaran els següents bons tractes:

- Escoltar la gent gran

- Estar atent a les necessitats de la gent gran

- Tractar la gent gran com a persones adultes 

- Promoure l’autonomia de la gent gran

- Tractar la gent gran amb afecte

- Permetre que la gent gran decideixi sobre els seus diners

Les imatges es difondran a través de material imprès (pòsters i postals), de les xarxes socials i també a través dels mitjans de comunicació que col·laboren amb la campanya.

Aquesta actuació ha estat impulsada pel Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb participació dels ajuntaments de Sant Celoni, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Cànoves i Samalús, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Gualba, Vilalba Sasserra, Campins, Fogars de Montclús i Montseny.


L’acte de presentació va acabar amb una foto de grup de tots els que han col·laborat en la campanya, ha estat conduit per la consellera comarcal de Polítiques Socials i Igualtat, Maria Lluïsa Berdala, acompanyada pel gerent dels Serveis de Benestar  social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz, el gerent del Consell Comarcal, Ignasi Valls, dues de les tècniques que ha participat en el projecte, Melisa Troncoso de Sant Antoni de Vilamajor i Raquel Raurell de Llinars del Vallès i Vilalba Sasserra i en Jordi Espígol, persona gran que de forma voluntària ha participat en les fotografies de la campanya.


A la foto també hi surt una veïna de Santa Maria de Palautordera i una tècnica de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

 • Twitter
 • Facebook

Segueix-nos a:

 • Facebook
 • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona