Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Idiomes

  •          Mida de lletra  

Sta. M. de Palautordera

Imatges relacionades

  • Arbrat viari

    Arbrat viari

PALAU JA DISPOSA D'UN PLA DE GESTIÓ DE L'ARBRAT VIARI

18 de setembre de 2017

L’Ajuntament ha aprovat per Junta de Govern local "L'inventari i el pla de poda de l'arbrat viari del municipi", que ha elaborat Diputació de Barcelona.

 

Aquest pla permetrà fer un canvi important, passant de realitzar la poda de l'arbrat viari com s'havia fet fins ara, a fer una gestió de l'arbrat, adaptant el tipus i periodicitat de poda, a l'espècie, el seu estat fitosanitari i la seva ubicació. L'objectiu final és promoure les actuacions que afavoreixen els arbres, des d’un punt de vista de creixement sa i vigorós de l’arbre i els facin compatibles amb el medi urbà, és a dir, que no molestin façanes d’edificis, cablejat, etc.   La poda de la campanya 2017/2018, ja incorporarà les noves directius del pla aprovat.

 

A Palau, es sorprenent l'escassa diversitat d’espècies arbòries que torbem als carrers del municipi, on gairebé el 80% de l'arbrat està representat per només tres espècies: auró americà, catalpes i moreres. Aquesta baixa diversitat aconsegueix arbres més vulnerables, comportant un risc important davant l'aparició de plagues.

 

Un dels canvis més significatius del Pla és la reducció de la poda en brocada (eliminació total de la capçada de l’arbre) pels problemes que any rere any aquest tipus d’esporga provoquen als arbres com son brotades excessives, desequilibri entre les arrels i la part aèria, l’aparició massiva de paràsits i més possibilitats d’agafar malalties.  

 

El pla distancia en el temps la major part de les actuacions de poda en brocada, que enlloc de fer-se anualment com fins ara, es faran un cop cada dos anys, excepte en el cas de les moreres que es seguiran fent anualment per limitar la producció de mores.    

Escut Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Plaça de la Vila, 1 - 08460
Tel: 93 847 96 20  Fax: 93 847 96 29

Horari: dilluns a divendres, de 9 a 14 h. i dimecres tarda, de 17 a 19.30 h.
Horari d'estiu (1/6 a 15/9): dilluns a divendres de 9 a 14 h

ajuntament@smpalautordera.cat

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos a:

  • Facebook
  • RSS

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona