Festibalmes

Del 9 a les 20.00 h al 11 de setembre de 2022 a les 01.00 h

L'Ateneu de les Arts torna aquest any amb la 2a edició del FESTiBALMES, un festival de músiques del món que se celebrarà a la masia de Can Balmes i que de ben segur ens captivarà a tots i totes. Aquest 2022 podrem gaudir de les següents propostes:

Divendres 9 de setembre a les 21:00 h a Can Balmes (exterior, obertura portes a les 20:00 h):

PIPO ROMERO presenta “Ikigai” (Cadis, folk/flamenc/clàssica): enguany a FESTiBALMES escalfem motors el divendres amb un concert d’un músic excepcional, Pipo Romero. Segons els entesos, un dels millors guitarristes del planeta amb l'acústica entre les mans; bregat com a músic de sessió i en gires mundials amb bandes com El Canto del Loco o El Sueño de Morfeo, ho va deixar tot per dedicar-se a la creació donant vida a un estil únic on les traces flamenques hi són presents en composicions a mig camí entre el folklore i la guitarra acústica clàssica. Presentació de “Ikigai”, el seu tercer àlbum.

Dissabte 10 de setembre a les 20:00 h a Can Balmes (exterior, obertura portes a les 19:00 h):

SLÁINTE (Catalunya, celta tradicional): Slàinte, fundada l’any 1993, és una de les bandes de música celta acústica més veteranes del panorama català, bregada en multitud de festivals de diversos països europeus; obriran la jornada amb danses i cançons irlandeses, bretones i d'altres territoris cèltics mostrant una puresa sonora avui en dia difícil de trobar.

EISHAN ENSEMBLE (Austràlia/Iran, etnojazz persa): Eishan Ensemble venen de gira per Europa des de les antípodes per primera vegada. El virtuós del llaüt àrab d'origen iranià Hamed Sadeghi i la seva virtuosa banda amb seu a Sidney ens condueixen a través d’un univers musical hipnòtic on el jazz i les músiques atàviques del Pròxim Orient van agafades de la mà.

BALKUMBIA (Catalunya/Cosmopolita, música balcànica i llatina): Balkumbia, formació cosmopolita amb seu a Barcelona, són en les nostres contrades els màxims exponents en la fusió de les músiques balcàniques i dels sons llatins; liderada per la carismàtica artista lituana Ugné Danielé, és una banda ideal per culminar els concerts de FESTiBALMES tot movent la carcanada desenfrenadament.

Dj MR. ALEKRISNA (Huelva, down tempo): Mr. Alekrisna proposa un viatge sonor als confins del ritme barrejant tradició i modernitat, el clàssic i la transgressió. Sessions basades en ritmes ètnics i músiques del món amanides amb electrònica i destinades a les pistes de ball: cúmbia, tropical, afrobeat, flamenc, reggae, latin vibes, balkan, indian grooves, african, nufunk, arab… Global beats i tots els estils possibles tenen cabuda als seus eclèctics sets.

Organitza: Ateneu de les Arts

Quin cost té:

Abonament pel festival (>14 anys): 20 € / Entrada Pipo Romero (>14 anys): 8 € / Entrada dissabte 3 concerts + Dj: 18 €

Can Balmes

Can Balmes, 13 - 08460 Santa Maria de Palautordera - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.07.2022 | 11:52