Avís de retirada del mercat d’un producte cosmètic

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 00:00

Són tres fragàncies de la marca Naturmais.

L’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ha ordenat la retirada del mercat i el cessament de la comercialització de les fragàncies Naturmais Eterna, The Once de Naturmais Pour Elle i Rosas Blancas. Segons consta en l’avís, els productes no compleixen amb el Reglament de la Comissió Europea 1223/2009 perquè contenen 2-(4-tert-Butilbencil) propionaldehid, un element inclòs en el llistat de substàncies prohibides en cosmètica.

L’agència determina que tots els lots del producte estan afectats, per això ordena la retirada del mercat de les unitats distribuïdes. En el cas d’empreses distribuïdores i establiments que disposin de lots, han d’immobilitzar-los i cessar les vendes immediatament, a banda de contactar amb l’empresa proveïdora i gestionar la devolució.

També es recomana a les persones consumidores que no adquireixin cap unitat del producte i que deixin d’utilitzar aquelles que ja tenen a casa.

Per resoldre qualsevol dubte relacionat amb l’alerta sanitària, es pot contactar amb controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant en l’assumpte del correu, la referència, la marca i el nom comercial del producte afectat. Si experimenteu o coneixeu algú que pateixi efectes no desitjats atribuïbles a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS.

 

Darrera actualització: 03.05.2023 | 14:39