Palau se suma a la reivindicació del 28J

Diumenge, 25 de juny de 2023 a les 00:00

El pròxim dimecres 28 de juny a la plaça major de Santa Maria de Palautordera es commemorarà el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

Com cada any l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera se suma a la reivindicació reclamant els drets i les polítiques específiques del col·lectiu de manera que se’ls permeti integrar-se plenament a la societat.  

A Palau emmarcat en la commemoració del 28J tindrà lloc a les 11 hores, un taller de pancartes, i a les 12 hores, la lectura del manifest. A més, la reinvindicació no s'acabarà aquí, i el dia 8 de juliol, a partir de les 17 hores, es portarà a terme el II Orgull Crític del Baix Montseny. Festa amb música en viu i PD fins a les 3 hores.

A més, com cada any es penjarà la bandera LGTBIQ+ a l’edifici consistorial i s’il·luminarà amb els colors de l’Arc de Sant Martí la façana.  

28 de juliol -  Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

El 28 de juny es commemora cada any en record dels anomenats fets de Stonewall (Estats Units) que van tenir lloc el 28 de juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d'alliberament LGTBI. L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera s'adhereix a aquesta declaració assumint el compromís amb el dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l'orgull. 

Darrera actualització: 22.06.2023 | 12:22