Acte de reconeixement i relleu al Consell d’Infants de Palau

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 00:00

Ahir dimecres 24 de novembre a les 18h va tenir lloc a la sala de plens l’acte de constitució del Consell d’infants per al curs 21/22. Va ser un acte presidit per l’alcalde i la regidora d’ensenyament on es va rebre als consellers i conselleres que formaran part aquest curs del Consell i es va aprofitar per agrair i acomiadar als que finalitzen la seva participació. 

El consell està format per representants d’alumnes de 5è i 6è de les escoles Fontmartina, Matagalls, Pont Trencat i La Tordera. Aquest curs res reprèn la presencialitat que degut a les mesures sanitàries el darrer curs va recomanar dura a terme les trobades en format online. 

Aquest curs el Consell d’infants té previst col·laborar en els treballs iniciats amb relació a l’elaboració dels camins escolars i en la campanya de difusió de la recaptació del banc de sang. 

Des de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera es vol agrair la feina que ha dut a terme el consell d’infants fins ara, ressaltant la que va culminar en la instal·lació de estructures de joc inclusiu al parc Pau Casal integrades dins la zona de joc ja existent. 

Què és el Consell d’Infants? 

La Convenció sobre els Drets dels infants, adoptada per l’Assemblea general de les nacions unides del 20 de novembre de 1989, considera que els infants són persones amb present, ciutadans amb dret a participar. És el primer document que reconeix la seva ciutadania. A l’article 12 es deixa constància del valor que té l’opinió dels infants i la necessitat que tenim els adults d’escoltar-los. 

Seguint aquestes recomanacions neixen els Consells d’infants amb la principal finalitat d’oferir als infants una eina per desenvolupar la responsabilitat dins la comunitat i fer de la ciutadania una experiència real. Tot això s’acompanya d’un compromís dels responsables polítics: tot allò que proposi el consell serà escoltat i considerat, i alhora tindrà una transcendència a la realitat del municipi. 

El curs 2018/2019 es va iniciar el Consell d’infants a Santa Maria de Palautordera, dinamitzat per l’empresa REIR amb una llarga experiència en l’acompanyament a diferents municipis. Aquest serà el 4t curs on progressivament es comptarà amb la participació dels infants del municipi, alumnes de 5è i 6è de les escoles de primària del municipi escollits pels seus companys. La Paula i l’Anna acompanyen cada primer dimecres de mes als consellers i conselleres per tal de debatre i recollir les propostes dels consellers i conselleres.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 13:13