El Govern obre la convocatòria d'ajuts ordinaris al pagament del lloguer per al 2020

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00

Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

El Govern de la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la Secretari de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per a aquest any 2020, en ple context de crisi sanitària provocada pel coronavirus (RESOLUCIÓ TES/1096/2020, de 19 de maig).

La voluntat del Govern és continuar donant resposta a les famílies que necessiten els ajuts per poder seguir vivint en el seu habitatge de manera habitual i continuada. La línia d’ajuts que s’ha publicat aquest dimecres està pensada per a les persones que no es troben en situació de vulnerabilitat imminent, però que s’hi podrien veure abocades si no compten amb una ajuda.

Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. L’any 2019, dels ajuts se’n van beneficiar 52.073 famílies d’arreu del territori.

Darrera actualització: 29.05.2020 | 09:25