Els turistes valoren el Vallès Oriental amb un 8’3

Dilluns, 20 de setembre de 2021 a les 00:00

El Vallès Oriental ja disposa de la fotografia del perfil de turista corresponent al 2020.  Aquest any, malgrat l’aturada de l’activitat turística, l’”Enquesta a turistes de Barcelona, ciutat i regió” que realitza anualment LABturisme, de la Diputació de Barcelona, ha seguit endavant per mostrar una fotografia del turista que s’allotja a les diferents comarques de la província de Barcelona i que, en el cas del Vallès Oriental, es fa amb la col·laboració del Servei de Turisme del Consell Comarcal.

L’enquesta permet conèixer el perfil, valoració i hàbits de comportament dels turistes que visiten el nostre territori.

Segons desprenen els resultats, després del viatge, la majoria de turistes solen repetir la seva visita a la comarca: pràcticament la meitat dels enquestats ha visitat la comarca 4 vegades o més. La valoració mitjana del Vallès Oriental, com a destinació turística, es troba en 8,3 sobre un màxim de 10 punts.

L’element millor valorapels turistes és el caràcter i l’amabilitat de la gent, seguit per la seguretat ciutadana i l’allotjament. L’element pitjor valorat és el transport públic.

Els resultats d’aquest any mostren que el turista del Vallès Oriental és principalment home, de 42,4 anys i procedent de Catalunya, concretament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest any ha incrementat el nombre de persones que han vingut soles, comparat amb el 2019, que la majoria venien en parella. A més a més, el motiu principal del viatge d’aquest any 2020 ha estat professional, en comptes de l’oci, que havia estat el motiu principal fins ara. Tot i així, el mitjà de transport segueixen sent el vehicle propi.

La contractació del viatge normalment es fa per agència de viatge o turoperador, contractant únicament l’allotjament. La font d’informació més consultada són les pàgines web, concretament Booking i Google/Google Maps, i se sol reservar amb una setmana d’antelació. La tipologia d’allotjament més freqüentada és l’hotel, apart-hotel o pensió, tot i que aquesta resposta està condicionada a la selecció dels punts d’enquestació. El nombre de nits que pernocta, de mitjana a la comarca, és de 3,5.

La despesa per persona, també de mitjana, és de 326,6€ (gairebé 200€ menys que el 2019): 102,9€ en el transport d’anada i tornada, 111,9€ en l’allotjament i 111,8€ en l’estada a la destinació. La despesa que més ha baixat, en comparació amb el 2019, ha estat el cost del transport, que s’ha reduït gairebé en un 50%. Les activitats que realitza principalment són: degustar gastronomia i anar a restaurants, fer passejades tranquil·les i relax i treball/negocis, etc.

Aquest any també s’ha inclòs un apartat específic Covid19 on s’ha demanat, per un costat, si el visitant ha rebut informació sobre les mesures sanitàries, on gairebé el 90% de les persones enquestades ha contestat que sí. Per altre costat, s’ha preguntat si han patit alguna modificació durant l’estada, per culpa de la Covid. La gran majoria de les persones enquestades ha comentat que no ha patit modificacions i, en el cas de les persones que sí que n’han experimentat, la majoria ha tingut una reducció de la duració del viatge, de les activitats culturals i d’oci previstes i de l’ús d’establiments de restauració.

Respecte la metodologia, al Vallès Oriental s’han realitzat 189 enquestes, de gener a març de 2020 i de juliol a desembre de 2020, a 18 punts d’enquestació classificats per càmping, hotel, punts d’interès turístic i turisme rural.

Darrera actualització: 20.09.2021 | 12:54