Es detecta un cas de triquinosi per consum de carn de senglar

Dijous, 14 de gener de 2021 a les 00:00

El Departament de Salut de la Generalitat ho ha notificat a l'Ajuntament.

L’Ajuntament ha rebut notificació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d’un cas d’una persona de Santa Maria de Palautordera positiva per triquinosi per consum de carn de porc senglar. Després d'aquesta confirmació, des de l'Ajuntament es volen recordar algunes normatives alimentàries per evitar que es torni a repetir aquesta situació.

Cal recordar:

  • L’obligació de sotmetre la carn de senglar destinada al consum a un control analític previ per tal d’assegurar l’absència de triquines. 
  • La congelació, el salat, el fumatge o l’assecatge no poden substituir l’analítica. 
  • Tant els plats cuinats com els embotits o qualsevol altra preparació feta a base de carn de senglar, s’ha de coure o escalfar perquè el centre de la peça arribi almenys als 77 °C.
Darrera actualització: 14.01.2021 | 12:42