Excepcionalitat per sequera

Divendres, 10 de març de 2023 a les 00:00

Santa Maria de Palautordera és un dels 224 municipis de Catalunya que han entrat en fase d'excepcionalitat de la sequera. Podeu consultar les noves mesures establertes fent click aquí

L'entrada en l'escenari d'excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d'aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l'aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.

PISCINES

Queda prohibit omplir piscines. L'aigua potable per ompliment queda limitat al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.

JARDINS

Prohibició del reg de zones verdes públiques i reg de supervivència en jardins privats (S'aplicarà el reg de supervivència. Només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d'aigua indispensable de 20.00 a 8.00 hores).

Es manté el reg destinat a la pràctica federada de l'esport

VEHICLES I CARRERS

Prohibició de neteja de carrers amb aigua potable, excepte si la neteja és resultat d'un accident o d'un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d'aigua indispensable. També es permet la neteja d'aparadors i finestres amb galleda i esponja.

La neteja de vehicles només està permès fer-la en establiments comercials que disposen de sistemes de circulació d'aigua. Fora d'aquests establiments només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.

MESURES EXCEPCIONALS   

L'ens gestor prendrà les mesures que consideri més adients a la xarxa d'aigua potable per donar compliment a l'actual situació de sequera, com rebaixar dotacions, realitzar inspeccions i reduir les pressions de subministrament. L'incompliment d'aquestes prohibicions i limitacions seran sancionades segons l'ordenança vigent en aquesta matèria.

Es pren aquesta mesura pel risc de desabastament i perquè ens apropem a la primavera amb un volum de reserves molt baix (27%) i sense que s'hagin recuperat, a causa de la falta de pluges.

Demanem el màxim compliment d'aquestes mesures per tal d'aconseguir no malgastar l'aigua.

Darrera actualització: 27.07.2023 | 14:08