Finalitza el Projecte Palau 2023 amb gran èxit

Dimecres, 7 de juny de 2023 a les 00:00

Dilluns 5 de juny es va celebrar l'acte de cloenda del projecte Palau que es porta a terme entre l'Ajuntament i l'Institut Reguissol, una iniciativa pensada per posar a l'abast dels estudiants una transició de l’àmbit educatiu al professional. 

El Projecte Palau, adreçat a alumnes de 3r i 4t d’ESO, va néixer amb el propòsit d’avançar i singularitzar els recursos del centre per atendre la diversitat. Es tracta d’un projecte educatiu singular amb l’objectiu que alumnes amb dificultats d’aprenentatge assoleixin l’èxit acadèmic, i una més gran satisfacció personal, a través de la combinació del treball acadèmic o curricular amb experiències o estades (nosaltres en diem tastets d’ofici) en el món laboral, sense finalitat professionalitzadora. 

Els principals objectius del projecte són:

  • Fer més fàcil el procés de transició de l’àmbit educatiu a l’àmbit professional.
  • Impulsar dinàmiques de cooperació entre els diferents agents locals (educatius, econòmics i socials) per afavorir la relació entre l’entorn local i l’entorn laboral.
  • Oferir una resposta interdisciplinar per a la prevenció del risc d’exclusió social i laboral dels joves del poble.
  • Dotar els participants de les capacitats necessàries per al disseny i l’aplicació del seu itinerari professional, i estimular-los en la presa de decisions.
  • Afavorir el coneixement d’un o més oficis mitjançant una situació real.
  • Oferir un marc d’aprenentatge motivador que encoratgi els participants cap a la valoració de l’àmbit formatiu.
  • Dotar els participants d’eines per al disseny d’un projecte empresarial propi, elemental i virtual, però rigorós, a través del projecte de recerca de 4t d’ESO.

Com cada any, el projecte ha estat molt positiu per a tots els estudiants perquè han pogut conèixer de primera mà el món professional i poder descobrir àmbits i sortides laobrals que poden ser del seu interès. Es preveu continuar treballant en aquest mateix projecte de cara el curs vinent perquè és molt valorat per ambdues parts. 

Darrera actualització: 07.06.2023 | 12:16

Imatges