Gitanes de Palautordera

Dijous, 23 de juliol de 2020 a les 00:00

El dia 13 de juliol de 2020 la colla de Gitanes de Palautordera va acordar en assemblea la renovació de la junta amb en Marc Gallardo, a la presidència, la Roser Bassa, a la vicepresidència, la Meritxet Molà i la Roser Valls, en els càrrecs de secretària i tresorera, respectivament.

En aquesta nova etapa, la intenció és la promoció de la cultura i el ball tradicional local i consegüentment ajudar la dimanització cultural del municipi de Santa Maria de Palautordera; sota la llegenda «la dansa ens uneix».

A destacar, la nova creació i difusió del nou web corporatiu www.gitanespalautordera.cat en què es mostra d’una manera visual i dinàmica la colla de gitanes i tot allò relatiu a aquest ball.

En aquesta nova trajectòria, la participació durant la ballada de diferents colles del Baix Montseny i Vallès Oriental, es vol consolidar com a un eix comú per ensenyar i difondre tant els balls autòctons i forans; per demostrar les semblances i diferències entre les diferents colles relatiu tant als balls com a altres aspectes: vestuari, ...

De la mateixa manera, es vol potenciar el coneixement de les gitanes i, de la colla en el seu defecte, entre els palauencs palauenques a través de diferents activitats i potenciar la seva presència.

Entre algunes de les noves propostes rauen el muntatge d’una exposició dels diferents cartells de les ballades ençà la seva recuperació, una exposició de l’evolució del vestuari; l’edició d’un llibre il·lustrat i la consolidació d’altres balls com la Polca de Sant Celoni o el ball de l'homenatge, entre d'altres.

Per tant, el nou rumb de les Gitanes de Palautordera, lluny de restar estancat, vol ser un nou atractiu per a la comarca i el municipi.

Pots contactar amb la Colla de Gitanes al mail: gitanespalautordera@gmail.com  

Darrera actualització: 24.07.2020 | 09:49