Jornada de portes obertes a l'EDAR de Santa Maria de Palautordera per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua

Dilluns, 18 de març de 2024 a les 13:00

El Consorci Besòs Tordera ha organitzat per al pròxim dissabte, 23 de març, una jornada de portes obertes a l'Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) a Santa Maria de Palautordera per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), i el Dia Mundial de la Meteorologia (23 de març).

D’aquesta manera, el Consorci s’ha adherit a la campanya promoguda des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les unitats que en depenen, com l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), sota el títol “Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua i la Meteorologia” i que té per objectiu centrar l’atenció en el valor essencial de l’aigua i en la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídric.

Per al 23 de març s’han programat dos torns de visita, el primer a les 10 hores i el segon a les 12 hores. Per poder participar-hi, cal fer inscripció prèvia a https://www.laiguanocaudelcel.cat/instalacio/8/.

Durant la visita guiada, s’explicarà quin és el procés que segueixen les aigües residuals des que arriben a les EDAR, a través de la xarxa de clavegueram i col·lectors, fins que s’aconsegueix aigua depurada, apta per ser abocada a medi o per fer-hi altres tractaments addicionals i obtenir aigua per a altres usos, com és el cas de l’aigua regenerada.

Darrera actualització: 09.04.2024 | 09:22