La Generalitat de Catalunya activa en PREALERTA el Pla NEUCAT i el Pla VENTCAT

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha actualitzat la situació de PREALERTA del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) i vent (VENTCAT) d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se'n poden derivar.

Per dissabte s’esperen nevades arreu de Catalunya. Fins mig matí podrà nevar a qualsevol cota. A partir de llavors la cota tendirà a pujar. També s’esperen per dissabte ratxes màximes de vent superiors a 72 Km/h per les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país. El vent bufarà de component est i s’espera que el fenomen comenci a partir del migdia i duri fins a la mitjanit.

Davant d’aquesta situació, els serveis municipals, la Policia Local i el Cos de Protecció Civil estan coordinats per fer front a les possibles inclemències meteorològiques.

- Consells d’autoprotecció en cas de nevades i glaçades.

- Consells d’autoprotecció en cas d’onada de fred.La Generalitat de Catalunya activa en PREALERTA el Pla NEUCAT i el Pla VENTCAT

Més informació:

- Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general
- Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal
- Consells d’autoprotecció per a la població: interior.gencat.cat/onadadefred

 

 

Darrera actualització: 08.01.2021 | 08:14

Imatges

FRED