L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera impulsa el projecte escletxa digital

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

Des del passat 11 de maig a l’OAC de l’Ajuntament s’hi pot trobar el Servei d’Escletxa Digital. Aquest Servei té per objectiu ajudar a la ciutadania a assessorar, orientar i ajudar a tramitar tràmits on-line amb la finalitat que cap persona del municipi pugui trobar-se en desavantatge per manca de coneixement, informació o eines informàtiques poder realitzar tramitacions d’aquest tipus.

Amb la COVID 19 molts serveis i administracions van tancar l’accés presencial  i van començar a aflorar el que s’anomena discriminació per “escletxa digital”. Moltes persones no tenen els coneixements digitals necessaris, no disposen dels dispositius adequats  o els manca aquella informació o assessorament necessari per acabar de fer la tramitació telemàtica i acaben sense poder accedir a demanar una hora o sense una prestació, un procés selectiu o un ajut.  

Per tal d’ajudar a aquestes persones ISVAT (Iniciatives Socials Vall Alta la Tordera)  i els Serveis Socials de l’Ajuntament a finals de l’any 2021  van fer una petita prova pilot a Can Rahull, on es va fer més visible la necessitat de realitzar un servei amb més continuïtat i obert a tota la ciutadania.

Es poden dur a terme des d’un ID-CAT, a demanar hora on-line per ser atesos a qualsevol administració  o com a demanar ajuda per realitzar tràmits telemàtics.

Al Servei us hi podreu adreçar directament en horari d’obertura de l’ajuntament o trucant al telèfon: 680.451.256.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 11:46