L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera organitza una jornada sobre la protecció pública de la infància i l’adolescència

Divendres, 16 de febrer de 2024 a les 00:00

L’acte es va celebrar ahir, 15 de febrer, a la Sala de plens de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera va celebrar la jornada amb l’objectiu d’abordar els efectes i la implementació de la Llei Orgànica 8/2021 referent a la Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant la Violència (LOPIVI). L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Jordi Xena i regidora de serveis socials, Glòria Caumons. Pel que fa a la sessió, va estar impartida per la jurista especialitzada en infància Almudena González, assessora jurídica d'Infància del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La implementació de la llei requereix el treball en xarxa de tots els agents i serveis que treballen al territori per col·locar al nen i la nena al centre d’atenció. Per aquest motiu s’ha convidat a tots els serveis municipals que han d’intervenir: des de l’àmbit escolar (escola bressol, centres escolars de primària, INS, EAP), salut (CAP,  CDIAP, CSMIJ), mossos d’esquadra, tècnics de joventut i l’equip de serveis socials.

La regidora de serveis socials, Glòria Caumons, va destacar que “ha estat una sessió molt positiva. Hem de treballar de manera conjunta on l’infant o adolescent sigui el centre d’atenció i així poder fer efectiu la protecció integral, tenint present com a mesures de protecció, la sensibilització, prevenció, detecció precoç, protecció i reparació. La implementació de la llei LOPIVI comporta que tots els serveis i agents implicats estiguin formats per continuar amb les bones pràctiques a la infància i adolescència en el nostre municipi”.

Després de la formació en el marc jurídic de la llei es va realitzar un cas pràctic amb tots els assistents per tal d’abordar els temes tractats i posar en comú les maneres d’actuar davant d’una situació real. La jornada va estar organitzada a través de la regidoria de serveis socials.

Darrera actualització: 16.02.2024 | 12:28

Imatges