Les famílies de Palau comparteixen inquietuds sobre adolescents i pantalles

Dilluns, 26 de febrer de 2024 a les 12:00

Dijous es va celebrar a la Quadra la primera de les sessions formatives organitzades per l’Espai de Famílies, l’òrgan participatiu de les famílies de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament.

En aquest cas, es va tractar d’una taula rodona dedicada a reflexionar sobre com acompanyar els adolescents per tal que facin un bon ús de les pantalles: ordinadors, mòbils, tauletes i videoconsoles.

Com era d’esperar per la temàtica, l’acte va congregar un nombrós públic, que va poder compartir amb els ponents les inquietuds sobre aquest afer: les xarxes socials, els videojocs, el ciberassetjament, l’addicció, les relacions i la salut emocional.

Al final de l'acte, en David Codina, mestre i moderador de la taula, va demanar a cada ponent una paraula o una expressió com a cloenda de la trobada. L'Àlex Salleras, director de l'institut Pla Marcell, va proposar "organitzeu-vos", en el sentit que el mal ús de les pantalles és un problema social, de manera que no es podrà resoldre de forma individual. La Gisela Collell, assessora pedagògica, va recomanar "acompanyeu-vos", en el sentit que al final el que educa és el contacte humà i la proximitat. Per la seva banda, l'Anna Urrutia i en Carles Bartolomé, del servei de prevenció d'addiccions del Baix Montseny, van suggerir "utilitzeu-nos", tot insistint en la importància de tenir present que hi ha professionals experts en aquestes temàtiques, i que val la pena comptar-hi. Finalment, en Quim Sabé, professor jubilat i que va aportar perspectiva històrica a l'acte, va tancar la ronda amb una necessària reflexió: "no hem de perdre mai de vista que les tecnologies han d'estar al servei de les persones, i no a l'inrevés".

Va cloure l'acte el regidor d'Ensenyament que, a més d'agrair la participació dels ponents i l'organització de les membres de l'Espai de Família, va recordar que, com s'havia dit durant l'acte, culpar les tecnologies dels problemes que viuen els adolescents pot ser reconfortant, però ens pot allunyar d'identificar les veritables causes que els provoquen.

Darrera actualització: 26.02.2024 | 10:32