Possibles interferències en el servei de TDT

Dijous, 15 de juny de 2023 a les 00:00

Telefónica, Vodafone i Orange han anunciat que durant les pròximes setmanes a Palau realitzaran a Palau el procés d'implementació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz.

Aquest desplegament permetrà als usuaris una millor cobertura a l'interior dels edificis, una extensió geogràfica superior, una millor velocitat de descàrrega i treure un major rendiment a aplicacions en línia. Però durant aquest implementació podran sorgir problemes o interferències en la visualització dels canals de la TDT.

Amb l'alliberació de les freqüències entre 694 i 790 MHz utilitzades per a la Televisió Digital Terrestre, aquestes van ser assignades a operadores de telefonia mòbil per prestar serveis de telefonia de darrera generació. Aquestes freqüències, de major cobertura, milloraran el servei a l'interior d'edificis i permetrà estendre geogràficament aquest servei de forma eficient.

Llega700 és l'entitat encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil del 4G i 5G i la recepció del servei de TDT. Per garantir aquesta compatibilitat, Llega 700 posa a disposició dels ciutadans el telèfon 900 833 999 i la pàgina web www.llega700.es per resoldre de forma gratuïta possibles afectacions dels usuaris.

Darrera actualització: 15.06.2023 | 21:56