Publicades les bases d'ajuts d'amiant

Dilluns, 8 de maig de 2023 a les 00:00

Es publiquen les bases reguladores de la convocatòria d’ajuts destinats a la retirada d'amiant ubicat a Catalunya. 

La Generalitat de Catalunya ha aprovat les ajudes destinades a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats en l’àmbit territorial de Catalunya.

Es destinaran dues línies d’ajuts. La primera va destinada a propietaris de béns immobles, amb un total de 10 milions d’euros; i la segona a propietaris de béns immobles en els quals es desenvolupi o s’hagi desenvolupat una activitat econòmica, amb un total de 40 milions d’euros.

És la primera vegada que la Generalitat de Catalunya destina una quantitat tan elevada a la retirada d’amiant, amb la intenció d’apropar Catalunya a la realitat d’amiant zero. A més, aquestes ajudes també contemplen la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic, en les cobertes dels immobles on s’hagi retirat amiant i es desenvolupi o s’hagi desenvolupat una activitat econòmica.

Aquesta ajuda total de 50 milions d’euros forma part del projecte “Amiant per plaques”, del Pla nacional per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya, i que es desplegarà en el període 2023-2032. Podeu consultar tota la informació al portal de l’Agència de Residus de Catalunya.

Darrera actualització: 08.05.2023 | 10:43