Salut ampliarà el CAP de Santa Maria de Palautordera

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 11:00

L’actuació, amb una inversió de 2,6 milions d’euros, permetrà triplicar la superfície actual

El CAP de Santa Maria de Palautordera, construït l’any 1995, serà objecte d’obres els propers mesos per dur a terme l’ampliació de les instal·lacions actuals, que passaran de 400 a 1.500 m2, tres vegades més.


Amb aquesta remodelació el centre, gestionat per l’Institut Català de la Salut, guanyarà en espais i recursos i podrà oferir una millor atenció als veïns de Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera i Montseny. El projecte contempla passar de les 7 consultes actuals a 21 i incorporar els serveis d’odontologia i llevadora.


El nou espai –un edifici lineal al Passeig Vitamènia de dues plantes- s’ajustarà a les necessitats funcionals i al paisatge, integrant-se amb el CAP actual i la biblioteca. Des de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera vam aprovar la cessió del terreny de l’actual CAP al Departament de Salut per poder realitzar aquesta ampliació.


La reforma del CAP és una vella reivindicació per donar millor assistència sanitària a la nostra ciutadania, i forma part del conjunt d’inversions en atenció primària del departament de Salut per al període 2022-2024. Té un cost de 2,6 milions d’euros finançats amb fons europeus. El projecte s’executarà en el període 2022-2023. Mentre durin les obres, el CAP actual continuarà funcionant i es procurarà interferir el mínim possible en l’activitat assistencial.


En total el departament de Salut té previstes 146 actuacions a Catalunya per completar, ampliar o substituir la xarxa d’atenció primària, amb un pressupost global de 449 milions d’euros. Aquesta inversió és una de les millores implementades a l’atenció primària i comunitària el darrer any, juntament amb la incorporació de més professionals i de nous perfils; el desplegament de mesures per reduir la burocràcia i l’aposta per la recerca, entre d’altres.

Darrera actualització: 15.09.2022 | 19:46