Santa Maria de Palautordera commemora el 25N 

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00

Palau ha arrencat la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un programa ple d’activitats durant el novembre.

Des de la Regidoria d’Igualtat de gènere en col·laboració amb altres àrees de l’Ajuntament s’han organitzat una sèrie d’activitats per denunciar la violència que pateixen les dones a nivell físic, sexual, psicològic i econòmic.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere (Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones) el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes activistes polítiques. Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Palau ha organitzat un seguit d’activitats dirigits a tota la població:

  • Tallers als instituts previs a la jornada

del 9 al 13 de novembre: 4t d’ESO El Reguissol: “Combatem les violències amb art” i el 25N acció comunitàri

JORNADA 25 DE NOVEMBRE

  • Combatem les violències amb art d’11 A 14 h

Acció artística i comunitària per part de l’alumnat de 4rt d’ESO de l’IES Reguissol, on s’exposa el resultat fotogràfic arrel dels tallers realitzats amb l’Anna Rodriguez, de l’associació Ginesta (Art i Feminisme).Donat el caràcter efímer de l’exposició fotogràfica no podem garantir la durabilitat d’aquesta. Consulta al web de l’ajuntament el mapa de les localitzacions de l’acció artística i pren partit en la lluita contra les violències vers les dones.

  • Reflexionem sobre la multiplicitat de formes de violència masclista de 17 a 19 h

Taller a càrrec de la cooperativa L’Esberla. Dirigit a adults, format virtual (2h) i amb inscripció prèvia. Envia un whatsapp amb el teu nom i correu electrònic al telèfon 648888791 i t’enviarem l’enllaç del taller (plataforma zoom).  L'enllaç del taller per a adults: https://zoom.us/j/91504252638?pwd=cUNsZmk5MXlyNDFqODNWYkt1d1NMQT09 Contrasenya: 352008

  • Violència masclista en la parella: desmuntem mites?

A partir del 18 de novembre exposició itinerant a l’INS Reguissol

I molt més...

BIBLIOTECA GENÈRICA

BIBLIOTECA JOVE

Darrera actualització: 19.11.2020 | 17:46