Sis centres culturals del Montseny impulsen un circuit artístic

Dimecres, 16 de març de 2022 a les 00:00

Sis centres culturals del Vallès Oriental, un dels quals és l'espai Nidart de Santa Maria de Palautordera, ubicats principalment a l’entorn del Montseny, han unit esforços per crear un circuit artístic de caràcter trimestral. Els impulsors pretenen així promoure l’art que es fa al territori i donar visibilitat als artistes locals.

La primera edició del Montseny Circuit Art tindrà lloc el cap de setmana del 19 i 20 de març i la previsió és replicar-lo al juny, al setembre i al desembre.

Dos dels coordinadors del Montseny Circuit Art i responsables de l’Espai Ruscalleda, Georgina Misser i Albert Valentí, expliquen que el projecte neix de la necessitat de “sumar en la diferència en un moment complicat per al món de la cultura” amb l’objectiu de “crear una xarxa d’espais dedicats a l’art per donar visibilitat a les diferents propostes culturals del territori”.

La proposta, a més, pretén fer de l’art un atractiu més del Montseny i complementar així l’oferta turística existent, basada fonamentalment en la natura, el senderisme o la gastronomia. En aquest sentit, els centres d’art col·laboren també amb restaurants i allotjaments de la zona per fer més completa l’experiència del visitant. “Oferim un recorregut cultural concentrat al territori per donar a conèixer la diversitat artística de la zona mentre es gaudeix d’un cap de setmana de natura”, explica la també coordinadora del Montseny Circuit Art i responsable de Nidart, Susana Gutiérrez.

Els centres d’art que formen part del circuit obriran al públic exposicions temporals de diferents disciplines i complementaran les visites amb activitats paral·leles, com dansa, concerts o passejades.

En total participen sis espais de cinc municipis:

  • El Centre d’Art Contemporani Nidart (Santa Maria de Palautordera). 
  • L'Espai Ruscalleda Art (Llinars del Vallès)
  • L'Espai d’Art de Llinars (Llinars del Vallès)
  • La Rectoria Vella (Sant Celoni)
  • El Centre d’Art La Rectoria (Sant Pere de Vilamajor)
  • El Museu Tomàs Balvey (Cardedeu).

Podreu trobar més informació i tota la programació al seu web: https://montsenycircuitart.com/ i a l'adjunt a la notícia. 

Darrera actualització: 23.03.2022 | 12:57