S'obre una línia d'ajuts de 10 milions d'euros per al foment de les energies renovables per a usos tèrmics i elèctrics

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 00:00

El principal objectiu és avançar en la descarbonització de la indústria i en l’aprofitament dels recursos energètics autòctons, com ara la biomassa, per part de les empreses catalanes

Avui s’ha publicat la convocatòria d’una línia d’ajuts per a fomentar la implantació d’energies renovables per a usos tèrmics i elèctrics a Catalunya, dotada amb un pressupost de 10 milions d’euros. Els principals objectius de la iniciativa seran avançar en la descarbonització de la indústria, aprofundir en l’aprofitament dels recursos energètics autòctons i biosostenibles –com ara la biomassa- per part de les empreses catalanes, i incentivar la constitució de comunitats energètiques i sistemes de renovables participats. D’aquesta manera, s’incentiva que el sector productiu del país prengui part en la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic, i al mateix temps guanyi competitivitat. 

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha definit els criteris per a la seva aplicació a Catalunya, si bé els recursos i la gestió aniran a càrrec de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE). Donats el pes de la indústria en l’economia catalana i els recursos naturals de què disposa el país, s'ha donat prioritat a l’aplicació de tecnologies d’aprofitament de les energies renovables per a usos tèrmics en l’àmbit industrial, que són més eficients en l’ús final de l’energia, i també a aquelles fonts renovables autòctones, com la biomassa. Per tal de donar una resposta més adequada a les necessitats del sector industrial català, s’apostarà per projectes de dimensió mitjana. L’ICAEN tindrà un membre en la mesa de valoració dels projectes. 

Darrera actualització: 01.10.2020 | 09:15