Turismevallès estrena nou portal web

Dilluns, 29 de març de 2021 a les 00:00

Turismevalles.com compta amb un nou portal web des d’aquest mes de març, amb un nou disseny i noves funcionalitats que tenen com a principal objectiu promocionar els recursos turístics de la comarca i donar resposta a les noves necessitats dels visitants i turistes.

  • La nova pàgina web www.turismevalles.com és el resultat de la feina conjunta del Servei de Turisme del Consell Comarcal i els 39 municipis de la comarca i de les diferents associacions privades del sector turístic del Vallès Oriental. És una eina viva i anirà evolucionant i millorant-se dia a dia.

El nou portal web compta amb una navegació molt intuïtiva, i el disseny és més actual i net i està enfocat a oferir experiències i propostes turístiques recollides en sis grans blocs: descobreix, tasta, mou-te, relaxa’t, regala’t i respira.  

La pàgina web segueix estant en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès i vol ser un espai on el visitant i turistes pugui trobar tot allò que necessita. 

També compta amb nous apartats, com propostes a fer durant la primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern. Així mateix, es vol donar més pes a l’agenda turística, recollint les propostes d’activitats i esdeveniments que s’organitzin des dels municipis i des de les diferents associacions del sector. 

En el nou web també s’ha inclòs el vincle al blog de TurismeVallès, amb l’objectiu d’oferir articles i recomanacions específiques (fins ara la pàgina web i el blog eren plataformes independents). 

Per altra banda, està previst incloure un apartat específic per a professionals, on trobar informació rellevant del sector, un aspecte que es treballarà al llarg del 2021. 

Tota la promoció que es fa des del Servei de Turisme del Consell Comarcal anima a consultar la web amb l’objectiu de promocionar tots els recursos turístics de la comarca.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, valora que "amb la modernització de la nova web, donem resposta a una necessitat del sector i sobretot de les persones que visiten el Vallès Oriental. Donem més informació d'una forma àgil, senzilla i visual, per facilitar la troballa de les propostes turístiques que tenim a la nostra comarca"

"Necessitem millorar la navegació i posicionar-nos a internet. Hem fet un impuls important a les nostres xarxes socials i es feia necessari aquest últim pas. Per Setmana Santa amb aquest pas es dona el tret de sortida per estar ben posicionats, no només per rebre a les persones visitants, sinó també per persones de la comarca, per donar a conèixer tot el que podem fer al Vallès Oriental", afegeix.

Visites i impacte de la Covid19

Del 1 de gener al 31 de desembre de 2020 la pàgina web turismevalles.com va rebre 73.041 visites, de les quals 66.147 (90,6%) són d’usuaris nous i 6.894 (9,4%) usuaris repetidors.

 

L’arribada de la Covid19 i l’inici del confinament total també va tenir la seva traducció en les visites al web: es va passar del voltant de les 200 visites diàries aproximadament, a 69 vistes el dia 13 de març i 28 visites el dia 28 de març. A partir del mes d’abril, les visites van anar augmentant lleugerament fins a finals de maig i principis de juny, en què es van anar recuperant les xifres prèvies al confinament total. A l’estiu i a la tardor es van registrar pics de visites i al desembre es va arribar a les 797 visites en un sol dia (el dia 18 de desembre).

Pel que fa a l’origen dels usuaris, es percep un gran canvi amb l’arribada de la Covid19, amb un augment de visites provinents de l’estat espanyol i un descens de les visites internacionals. Les xifres són les següents: 95,1% Espanya, 1,1% França, 3,8% altres (Estats Units, Emirats Àrabs Units, Canadà, UK, Xina, Alemanya, Argentina, etc).

Dins del 95,1% de visites provinents de l’estat espanyol, el 42,54% són de Barcelona. Altres municipis des d’on arriben visites són Mollet del Vallès, Granollers, Madrid, Badalona, Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Rubí, Mataró, Sant Cugat del Vallès, València, Molins de Rei, Sevilla, Girona, Vilanova i la Geltrú, El Prat de Llobregat, Bilbao, Vilafranca del Penedès, Valladolid, Tarragona, Zaragoza, Salou, Sant Pere de Ribes, etc.

Pel que fa als dispositius a través dels quals es connecten a la pàgina web les dades són: 67,8% mòbil, 28,2% ordinador, 4% tauleta.

Les pagines més consultades durant l’any 2020 han estat el mapa de la comarca, els mercats setmanals, les rutes de senderisme, les activitats per fer en família i els restaurants.  Tota aquesta informació en castellà i en català.

*ENLLAÇ A WE

Darrera actualització: 29.03.2021 | 11:30