Xerrades locals sobre energies renovables

Dimarts, 30 de gener de 2024 a les 00:00

Durant el mes de febrer, a Santa Maria de Palautordera, s'imparteixen xerrades sobre energies renovables; una d'elles sobre la comunitat energètica del Baix Montseny i l'altra xerrada de l'empresa 4 Elements Renovables SL.

Presentació de la Cooperativa La Lleva el 2 de febrer

Sala de Plens de l'Ajuntament 
Divendres 2 de febrer a les 18:30 h

La Lleva, és la cooperativa de la comunitat energètica del Baix Montseny, que es va reunir per primera vegada el juliol de l'any passat. Una cooperativa, amb persones del Baix Montseny, amb 5 projectes de generació en teulades municipals i altres iniciatives per fer en el poble.  

En la presentació del pròxim divendres 2 de febrer, es debatran temes com què és una comunitat energètica, com generaran l’energia, els serveis als quals podran accedir els socis o decidir com fer la transició energètica al Baix Montseny.

En l’acte de presentació també hi haurà l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena i un membre del consell rector de la comunitat energètica de Sant Pere de Torelló, Ermen Lloret.

Si alguna persona està interessada i no pot assistir a l’acte, pot enviar un correu electrònic a lallevaCEL@gmail.com.

Presentació de la Comunitat Energètica de l'empresa 4 Elements Renovables SL. el 8 de febrer

Sala de Plens de l'Ajuntament
Dijous 8 de febrer a les 19 h

L'empresa 4 Elements Renovables SL, ubicada al nostre municipi, està impulsant juntament amb la Cooperativa Quelea Consultors una Comunitat Energètica en forma d'Autoconsum Col·lectiu amb el propòsit de poder subministrar energia elèctrica als veïns i veïnes, locals comercials i empreses de Palau. L'únic requisit és que els consumidors es trobin a una distància inferior als 2 kilòmetres de distància de la ubicació de generació d'energia, ja que el projecte està pensat perquè els consumidors puguin consumir directament l'energia produïda per la instal·lació.

El projecte pretén ser una eina eficaç per a aquells consumidors que vulguin sumar-se a la transició energètica i generar un estalvi en la seva factura, aconseguint que la participació en la comunitat energètica sigui fàcil, àgil i amb un cost molt baix, ja que es tracta d'una instal·lació industrial per a ús individual.

A més a més, el projecte també vol col·laborar de forma activa contra la pobresa energètica al municipi, és per això que 4 Elements Renovables, ha cedit a l'Ajuntament 10 panells dels quals s'instal·len perquè el consistori pugui destinar-los a aquells consumidors que més ho necessiten de manera totalment gratuïta.

Darrera actualització: 01.02.2024 | 12:42