XIII Jornades Memòria Històrica: Les veus de les dones

Dilluns, 7 de novembre de 2022 a les 11:00

El cap de setmana del 18 i 19 de novembre tornen les Jornades de la Memòria Històrica.

Per aquesta edició de les jornades donem tot el protagonisme a les dones. Escoltarem les vivències, aprenentatges i vides de diverses dones palauenques i compartirem un cap de setmana amb una programació diversa a La Quadra.

Divendres 18 de novembre:

  • 18 h - Conferència: Dones. De la igualtat guanyada en temps de la República a la pèrdua de llibertats i l’ostracisme durant el franquisme. A càrrec de Carme Expósito, llicenciada en Història Contemporània i col·laboradora a la UPG de Granollers.
  • 19 h - Berenar i projecció de l’audiovisual Esposa i mare: el paper de la dona durant el franquisme. Projecció dels audiovisuals realitzats pels alumnes de l’institut Reguissol dirigits per Jordi Ribera, professor d’història de l’Institut Reguissol

Dissabte 19 de novembre:

  • 18 h - La Quadra: Teatre, “El llarg silenci dels botxins”. Crònica dramàtica en un acte basada en la novel·la homònima de l’escriptor Alfons Cama i Saballs. Interpretada per l’Associació ARA teatre i dirigida per Alberto Barruylle.
  • 19.30 h - La QuadraBerenar i Taula Rodona, “Dones Singulars”. Espai de debat moderat per Carme Expósito: Coneixerem les experiències, vivències i reflexions del passat amb la Fina Martí, la Marisol i la Sagrari Bonilla.
  • 20 h - La QuadraActe de Cloenda. Amb la participació de l’Associació Cultural Frederica Montseny i Jordi Xena, alcalde de Santa Mª de Palautordera.
Darrera actualització: 07.11.2022 | 11:43