A partir del 15 de juny es pot sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital (IMV)

Dimarts, 2 de juny de 2020 a les 00:00

El Govern de l’Estat ha posat en marxa l'Ingrés Mínim Vital, una renda mínima que busca ajudar a les famílies amb menys ingressos.

 

Els requisits per a sol·licitar l'IMV són diversos. En qualsevol cas, l'ajuda és per a una família, no per persones, per la qual cosa serà només un dels membres adults de la unitat de convivència qui la sol·liciti encara que es tinguin en compte els ingressos de més d’un dels membres de la unitat familiar.

Els requisits són:

- Tenir entre 23 i 65 anys, tret que hi hagi menors a càrrec, i acreditar residència legal i efectiva a Espanya de manera ininterrompuda durant almenys un any abans de la sol·licitud.

- A més de la tipologia de la llar, les quanties d'aquesta ajuda dependran de la renda i del patrimoni familiar, exclosa l'habitatge habitual. En principi, podran accedir a la renda mínima les persones que en la seva declaració de la renda de 2019 acreditin no arribar a la Renda Mínima Garantida. No obstant això, aquelles que hagin vist caure els seus ingressos més d'un 50% l’any 2020, podran sol·licitar-la aportant una Declaració Responsable.

Quina és la quantitat de la prestació

L'ajuda de l'ingrés mínim vital anirà dels 462 als 1.015 euros per llar, una quantitat que depèn de si es té a persones majors o fills a càrrec, i dels ingressos declarats l’any 2019.

D'aquesta manera, l'ajuda contempla un augment de 139 euros per cada convivent així com un suplement de 100 euros a l'any per a les famílies monoparentals.

Quan es cobrarà l'ingrés mínim vital

Aquest 1 de juny ha entrat en vigor l'Ingrés Mínim Vital encara que no podrà sol·licitar-se fins prenent com a referència el primer dia de funcionament. Mentre que aquells que ho demanin més tard, cobraran l'ajuda el mes següent.

Com sol·licitar l'Ingrés Mínim Vital

L'Ingrés Mínim Vital es podrà sol·licitar a partir del pròxim 15 de juny a la seu electrònica de la Seguretat Social.

Darrera actualització: 03.06.2020 | 18:59