El Govern allarga al maig la moratòria en el pagament del lloguer d'habitatges gestionats per la Generalitat

Dijous, 7 de maig de 2020 a les 00:00

El Govern ha estès al mes de maig, a través d’una resolució signada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, la moratòria en el pagament del lloguer per a les persones físiques arrendatàries d’habitatges i per a les persones físiques o jurídiques arrendatàries de locals comercials del parc administrat per la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori, mitjançant  l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Aquesta mesura, que vol protegir les famílies amb menys recursos davant dels efectes de la pandèmia del coronavirus, ja es va aplicar el passat mes d’abril i, atès que la situació d’excepcionalitat continua, s’ha estès al maig.

Així mateix, també s’aplica aquesta moratòria al lloguer dels habitatges cedits a les entitats de la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió i, d’altra banda, al pagament de les quotes d’amortització del preu ajornat per la venda d’habitatges dels processos de remodelació de barris promoguts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL).

A més d’aquesta moratòria en el pagament del lloguer d’habitatges gestionats per la Generalitat, des de l’inici de la pandèmia, el Govern està aplicant diverses mesures relatives a l’habitatge i oferint suport a la ciutadania. En aquest sentit, s’ha habilitat  també un espai virtual al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per atendre les demandes i dubtes més freqüents de la ciutadania en relació amb l’habitatge, arran de la crisi sanitària del coronavirus i les seves conseqüències.

Darrera actualització: 07.05.2020 | 11:25