El Govern impulsarà una Llei de simplificació administrativa per agilitar tràmits urbanístics i ambientals i habilitarà el mes d'agost

Dimarts, 21 d'abril de 2020 a les 00:00

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat avui que el Govern aprovarà properament una Llei òmnibus que agilitarà tràmits urbanístics i ambientals, alhora que s’habilitarà el mes d’agost per aquestes gestions, com a part d’un paquet de mesures destinades a recuperar l’activitat del país un cop se superi la pandèmia de la Covid-19.

El conseller ha comparegut telemàticament davant les comissions de Territori i Medi Ambient del Parlament per explicar les actuacions impulsades pel Departament en el marc de la lluita contra el coronavirus i per avançar les noves mesures que es posaran en marxa les properes setmanes.

Així, ha recordat que “hem tingut una aturada dels tràmits administratius ordinaris, ja siguin urbanístics o ambientals”, tot i que, internament, es continua treballant en els diversos expedients. “Atents a les necessitats del país, estem preparant una Llei òmnibus de simplificació de tràmits urbanístics i ambientals ­­–no de simplificiació de continguts-, en la línia d’evitar duplicitats o d’entrar en terminis més ajustats, per facilitar l’activitat econòmica”, ha anunciat.

Aquesta agilitació dels tràmits es complementarà amb “una modificació de llei per habilitar el mes d’agost, que normalment és inhàbil pels terminis urbanístics i ambientals”, ha detallat. “És una bona resposta del Departament perquè les coses vagin àgils i aprofitar al màxim el temps”, ha emfasitzat. A més, el proper 8 de maig se celebraran telemàticament totes les comissions territorials d’urbanisme que, habitualment, tenen lloc de manera presencial i diversos dies al mes.

Darrera actualització: 21.04.2020 | 08:02