S'obre convocatòria per subvencionar els promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 00:00

La convocatòria s’adreça a promotors privats, ja siguin persones físiques, jurídiques, fundacions o cooperatives. L’objectiu és fomentar que la iniciativa privada promogui habitatge protegit de lloguer per un període mínim de 25 anys i que es destini a persones amb ingressos per sota dels 33.838 euros anuals. 

S’hi poden acollir els promotors que vulguin fer construcció d’obra nova, els que tinguin promocions procedents de rehabilitació d’edificis i les promocions amb obres en curs paralitzades que es reprenguin per a la seva finalització.

La Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòria de subvencions dirigida als promotors privats que vulguin construir habitatge de lloguer amb protecció oficial. S’hi poden acollir promotors, tant persones físiques com jurídiques, que promoguin aquest tipus d’habitatge per un període mínim de 25 anys destinat a persones amb ingressos per sota dels 33.838 euros anuals, segons la tipologia de l’ajut.

La convocatòria, amb fons procedents del Pla estatal d’habitatge 2018-2021, té la voluntat de continuar treballant en l’ampliació de l’oferta de pisos assequibles de lloguer, un dels principals eixos d’actuació en matèria d’habitatge que està potenciant el Govern.

Els habitatges que es construeixin no poden superar els 90m2 (tot i que poden tenir annexos vinculats de fins a 12,5 m2, si són trasters, i de fins a 8m2 si són aparcaments) i han de disposar d’una certificació energètica A o B. Així mateix, les rendes dels llogaters no poden superar els límits establerts i aquests han d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.  

Darrera actualització: 11.06.2020 | 10:01