El Govern aprova reduir a la meitat el cànon de l'aigua per a usuaris domèstics i activitats econòmiques

Divendres, 20 de març de 2020 a les 00:00

La mesura suposarà un cost de 50 milions d’euros, amb càrrec a la Generalitat,  a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua. Les famílies vulnerables, o les que entrin en aquesta situació com a conseqüència del coronavirus, podran demanar acollir-se a cànon social i no pagar res per aquest concepte.

El Govern de la Generalitat, a proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha aprovat avui una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de COVID19 que no només suposa una emergència sanitària a nivell global, sinó que també té un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat.

El Govern de la Generalitat, en el marc de les seves competències, té la voluntat d’ajudar les famílies i les empreses a superar la situació d’emergència i de crisi provocada pel COVID19. I un dels instruments que té al seu abast és el de la fiscalitat dels tributs propis, entre els quals hi ha el cànon de l’aigua. Tot i que es tracta d’un tribut finalista, dirigit a finançar els serveis del cicle de l’aigua a Catalunya, una rebaixa temporal d’aquest podrà alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses que en són contribuents.

Darrera actualització: 20.03.2020 | 09:24