Aprovada inicialment la nova Ordenança municipal de gestió de residus municipals i neteja viària

Dissabte, 19 de setembre de 2020 a les 00:00

Com a eina de suport per aconseguir donar compliment a la obligació que tenen els municipis d’arribar al 60% de reciclatge aquest 2020, l’Ajuntament ha aprovat inicialment i per unanimitat, en el Ple municipal del mes de juliol, la nova Ordenança municipal de recollida de residus i neteja viària. El text es troba en període d’exposició pública. Posteriorment, en cas que es presentin al·legacions, aquestes es resoldran i es procedirà a l’aprovació definitiva. Està previst que la nova ordenança entri en vigor aquesta tardor.

En referència a la recollida de residus, els punts més rellevants del nou text son la prohibició d’ús del sistema de recollia de residus per part de veïns d’altres municipis i la obligatorietat de reciclar. També estableix la prohibició d’ús de coberteria i vaixella de plàstic d’un sol ús en els actes que tinguin lloc en equipaments municipals o a la via pública.

Pel que fa a la neteja dels carrers, cal destacar la obligació que tindrà tota persona que passegi un gos per la via publica, de portar una bossa de plàstic per recollir els excrements i una botella d’un mínim de 33 cc amb aigua, per diluir els orins.

Finalment, s’ha aprofitat la redacció de la nova ordenança per disposar de la regulació necessària, en el cas que el municipi canviï el sistema de recollida actual i opti pel sistema porta a porta.

Darrera actualització: 17.09.2020 | 10:21