Celebrem la setmana de prevenció de residus 2020

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00

Del 21 al 29 de novembre, Palau celebra La Setmana Europea de Prevenció de Residus. L'objectiu de la setmana és sensibilitzar i donar eines i recursos per aconseguir generar cada cop menys residus, donat que "El millor residu és aquell que no es produeix".

Aquest any, l'eix central de la campanya son els "Residus invisibles", els residus generats durant el procés de fabricació dels productes.

Per exemple, per fabricar un telèfon intel·ligent de menys de 200 grams, es produeixen uns 86 quilograms de residu. Per a una producció i consum sostenibles, els productes han de tenir una vida útil més llarga, ser més fàcils de reparar i reciclar i, en definitiva, ser completament no tòxics el dia que es reciclen.

L’augment de la vida útil del producte redueix la necessitat de nova producció i per tant la quantitat de residus produïts a través de la fabricació.

ACTIVITATS:

- FOMENT de la compra sostenible

Entrega de bosses reutiltizables per comprar la fruita i verdura, el dissabte, 28 de novembre, al mercat o a la teva fruiteria habitual.

- FOMENT d'esmorzars sostenibles mitjançant l'entrega de carmanyoles als alumnes de 1er de primària i boc'n rolls als alumnes de 1er d'ESO. 

A més engunay també s'ha dissenyat una campanya online, un concurs de fotografies #joRecicloPalau

☞ Les fotografies participants rebran  1 KIT DE PREVENCIÓ de residus format per 2 BOC’N ROLLS i 2 BOSSES DE COMPRA REUTILITZABLES.

Els kits s’entregaran durant la setmana de prevenció de residus que se celebra del 21 al 29 de novembre.

☞ En el cas que el nombre de fotografies participants superi el nombre de kits disponibles, s’entregaran a les que tinguin més “m’agrada” o més “likes”.

TENS TEMPS FINS EL 20 DE NOVEMBRE.

☞ Cada usuari podrà publicar tantes fotografies com vulgui, i els participants menors d’edat han de tenir el consentiment dels seus pares o tutors legals.

☞ Les fotografies han de ser obra de la persona que les pengi a la xarxa i no pot infringir els drets de reproducció ni cap altre dret a tercers.

 

Darrera actualització: 19.11.2020 | 08:23

Imatges