Certificat Digital

És un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l'enviament d’una contrasenya d'un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res). Per obtenir un idCAT Mòbil, cal complir els requisits següents:

  • Ser major de 16 anys
  • Acreditar la personalitat mitjançant un dels documents reconeguts següents:
  • Targeta d’identitat d’estranger (TIE)
  • NIE
  • Passaport
  • Document identificador d'un país de la Unió Europea
  • Targeta de residència comunitària

o bé aportar informació coneguda per ambdues parts (persona interessada i Administració) en el cas del registre electrònic en línia com és el codi de la Targeta Sanitària Individual de CatSalut.

  • Informar obligatòriament d'una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d'identificació i contacte.

En donar-se d’alta a aquest servei, les dades de contacte es registren automàticament al fitxer de la “Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya”.

Com obtenir-lo per internet?

La modalitat de registre electrònic en línia permet que la ciutadania registri les seves dades de contacte en el fitxer “Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya”  sense haver de desplaçar-se a una oficina presencial. El procés de registre en línia és accessible des de l'adreça https://idcatmobil.seu.cat
L'enllaç dona accés a la pantalla d'identitats del CAOC on la ciutadania es pot donar d'alta al servei idCAT Mòbil utilitzant un altre certificat digital o bé sense aquesta certificació.

Alta sense certificat
La poden utilitzar només les persones que tinguin nacionalitat espanyola i les persones estrangeres que tinguin Targeta d’identitat d’estranger (TIE). Han d’acreditar la seva identitat aportant el número i la data de caducitat del DNI o de la TIE, la data de naixement i el codi de barres de la Targeta Sanitària Individual (TSI) que lliura el CatSalut. 

En la pantalla següent es demanarà el telèfon mòbil, a efectes d'identificació i gestió d'avisos, així com el correu electrònic i el codi postal. Posteriorment, s'enviarà una contrasenya d'un sol ús al mòbil informant que s'haurà d'introduir per finalitzar l'alta al registre.

Tutorial

Darrera actualització: 05.04.2022 | 10:18