Escola Pont Trencat

L'escola Pont Trencat és un centre educatiu de titularitat pública que va néixer fa més de 70 anys. Actualment està ubicada al barri de Moixerigues (al costat de l'autopista de Sant Celoni) i compte amb unes instal·lacions inaugurades el 2009.

Es tracta d'una escola petita i acollidora situada en un entorn privilegiat, a les faldes del Montseny. L'escola forma part de la ZER Baix Montseny, juntament amb les escoles l'Alzinar (Campins) i Puig Drau (Montseny), amb les que comparteix els documents de centre com el projecte educatiu. Aquest i els altres documents, estan visibles al web.

Oferta educativa:

  • Educació infantil de segon cicle (3-6 anys)
  • Educació primària (6-12 anys

El centre ofereix servei de menjador, suport escolar personalitzat (SEP) i activitats extraescolars.

L'edifici està construït en una sola planta baixa on podem trobar els diferents espais destinats a les aules, la biblioteca, l'aula d'informàtica, la recepció i el despatx de direcció, els serveis i el menjador... A l'exterior es troben els patis d'esbarjo amb pista poliesportiva, zona de jocs infantils i l'hort.

Tenim un fort lligam amb el nostre Ajuntament qui col·labora activament per donar qualitat a la nostra escola. Xarxa Baix Montseny, Projecte euronet 50x50, projecte Apiló, Projecte Hort, Canvis en l'adolescència i treball comunitari són exemples del seu suport.

La nostra filosofia es caracteritza (donada la idiosincràcia i partint de la base que l'aprenentatge es dona quan l'alumne hi participa activament i ho fa de forma motivadora9 per un ensenyament competencial i cooperatiu, acompanyat d'una educació emocional.

Ens mostrem com una escola respectuosa amb el medi ambient i estem molt sensibilitzats en el tema de l'estalvi energètic, la reutilització i el reciclatge de materials. Això ho aconseguim amb activitats i projectes com els tallers dels dijous, el consell d'infants, l'hort, el treball en petit grup, la ràdio escolar entre d'altres.

Més concretament ens caracteritzem per:

Projectes que neixen i creixen al centre

Compartits amb família. Acompanyament a l'hort, acompanyament a la lectura, es dimecres són dels pares i ràdio a l'escola.

Projectes musicals: La música ens uneix amb batucada, ball de bastons, cantània i fem dansa.

Projectes TIC: Robotseny, padrins TAC, robòtica.

Projectes amb l'Ajuntament: Xarxa Baix Montseny, Hort, Canvis en l'adolescència i treball comunitari.

Medi Ambient, Entorn i Sostenibilitat: Apiló, Projecte euronet 50x50, recollida taps i retoladors, consell energètic, educació viària, comerç just.

Projectes i activitats que neixen com a necessitat de centre

Apadrinem el Patrimoni, Educació Viària, Consell de nens i nenes de l'escola, Artteràpia, projecte Watsom, ILEC, biblioteca a l'escola.

També, tenim un centre d'interès que treballem de forma transdisciplinària i que cada curs és diferent. Enguany el centre d'interès són els jocs del món.

Som centre formada rebent i tutoritzant estudiants universitaris en pràctiques, incorporant-los en la vida diària del centre, amb l'objectiu de que rebin formació professionalitzadora en l'entorn real de centre i aula.

Col·laborem acitvament amb l'AFA amb qui compartim treball en equip i projectes en comú i amb les entitats de l'entorn.

El lema de la nostra escola és: “Sols som poca cosa i junts ho som tot”.

“Educar és escoltar, acompanyar i dialogar per construir una autoestima sana, un caràcter fort i una ment oberta.”

 

Mosqueroles, 1 bis - 08460 Santa Maria de Palautordera
Telèfon: 93 848 47 88
Adreça electrònica: a8039744@xtec.cat
Lloc web: agora.xtec.cat/zer-baixmontseny/escola-alfa/
Horari:  
De 9 a 12:30h i de 15 a 16:30h (a excepció dels dijous no lectius)
De 12:30 a 15h servei de menjador
Atenció telefònica: dimecres i dijous de de 9 a 13h i de dilluns a divendres de 12.30h a 15h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.02.2021 | 16:53

Imatges