Campanya tinença responsable d'animals de companyia

Com a propietari d'un gos, cal ser conscient de la necessitat de recollir els excrements, ja sigui en voreres, escocells, parterres, zones enjardinades , parcel.les no edificades o àrees de gossos.

No recollir les caques suposa problemes de salubritat. Segons dades estadístiques 3 de cada 10 mascotes tenen paràsits i el 30 % de les mascotes es troben sense desparasitar, convertint-se en un perill tant per als seus amos com per a qualsevol persona que estigui en contacte amb ella o amb la seva matèria fecal. Conseqüentment cal cuidar tant la salut de les nostres mascotes, així com recollir els seus excrements.

També suposa molèsties i males olors, així com problemes de convivència i de respecte per l’entorn. Quan surtis a passejar amb el teu gos, pensa a portar la bossa per recollir els excrements. Qualsevol bossa va bé! Pots fer ús de les papereres especials o dipositar-los a les papereres o contenidors de deixalles habituals.

Quan passegem els gossos, aquests han d’anar lligats i en el cas dels gossos potencialment perillosos també han d’anar amb morrió. Les úniques zones de l’espai públic on està prohibida la presència de gossos i que cal respectar son les zones infantils de joc dels parcs i les zones enjardinades, on nens i nenes pugin gaudir de l’espai amb garanties de salubritat.

Darrera actualització: 23.01.2020 | 12:21