Avís d’una onada de fred pels propers dies

Dimarts, 18 de gener de 2022 a les 00:00

La Generalitat ha comunicat un avís de risc per fred, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. Per Santa Maria de Palautordera i rodalies es preveu unes temperatures mínimes que baixaran per sota dels 2,7 graus negatius.

Durant els propers dies es pot superar el llindar d'avís de temperatures mínimesextremes durant les nits i els matins a gran part de Catalunya sobretot a les planes i fondalades de diferents comarques, com és el cas del Vallès Oriental.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera fa unes recomanacions generals per fred:

A casa cal fer un bon ús dels aparells de calefacció, calderes i estufes i que és recomanable que els infants més petits i la gent gran no surti de casa. A més, cal revisar aïllaments de finestres i portes a l'exterior, sense tapar reixes, conductes i punts de ventilació de gas o combustió.

A l'exterior és important abrigar-se bé i evitar els canvis sobtats de temperatura i, si es fa activitat esportiva, cal adaptar-la a les condicions meteorològiques.

En el cas de les persones que necessitin fer ús del vehicle, l'Ajuntament recomana evitar els desplaçaments de nit, portar el dipòsit de combustible ple i cadenes, disposar de roba d'abric i un telèfon mòbil amb carregador i, si està la calefacció posada, deixar la finestra entreoberta.

Es recomana als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.

Darrera actualització: 18.01.2022 | 10:58

Imatges