Jornada informativa sobre el distintiu Biosphere i la Xarxa de punts d’informació turística

Divendres, 14 de gener de 2022 a les 00:00

El període d’inscripcions per a l'edició de 2022 de noves incorporacions a la xarxa de punts d'informació turística (PIT) i per al Compromís Biosphere i Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle continua obert, i amb l’objectiu de captar noves adhesions, el proper 1 de febrer, a les 10 h, el Servei de Turisme del Consell Comarcal celebra una nova sessió informativa de forma telemàtica, on s’explicaran els dos projectes. La jornada és gratuïta i les inscripcions es poden fer en aquest enllaç

Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere i Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

El Compromís per a la sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable. L’ITR és un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030. A la comarca el gestiona el Consell Comarcal.

A partir del 2022 ja es comencen a expedir certificats Biosphere Sustainable Lifestyle per a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat. El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere ja només es dirigeix a ajuntaments i ens locals.

Per adherir-se tant al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere com a la Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle només cal assolir uns objectius anuals. La quota és simbòlica i es pot consultar en aquest enllaç.

Al Vallès Oriental el 2020 es van distingir 41 entitats públiques i privades. Encara s’està tancant l’edició de 2021. Pel que fa al 2022, hi ha de termini fins el 28 de febrer de 2022 per inscriure’s al compromís d’enguany, a través del Servei de Turisme.

Punts d’Informació Turística

El projecte dels Punts d’Informació Turística neix de la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona i a la comarca el coordina el Consell Comarcal, amb l’objectiu de complementar els Serveis d’Informació, Difusió i Atenció Turística.

Té com a objectiu disposar d’una xarxa d’informació turística públic-privada per donar el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics que ja estan duent a terme.

Està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística al visitant en el vostre establiments i/o empreses.

La participació de qualsevol entitat al projecte és totalment gratuïta.

En aquests moments, el Vallès Oriental compta amb 32 empreses publiques i privades que formen part de la Xarxa. Hi ha de termini fins el 31 de març de 2022 per incorporar-s’hi a través del Servei de Turisme.

Darrera actualització: 14.01.2022 | 11:16