On acudir i què fer si el meu gos s’escapa?

Dilluns, 2 d'agost de 2021 a les 00:00

Si teniu gossos podria passar que algun dia s’escapés per qualsevol motiu, és important saber que heu de fer si us passa.

Les Dependències de la Policia Local és el lloc on m'he de dirigir per comunicar que el meu gos s'ha escapat.

Quan es detecta que un gos va sol per la via pública, com que esdevé un perill per la circulació, es realitza el servei de lectura de xip. En el cas que en porti, es contacta amb el propietari perquè el reculli, al mateix temps que haurà d'abonar la taxa de recollida.

Si el gos no porta xip, o el propietari no pot venir a buscar-lo immediatament, l’Ajuntament el recull mitjançant un centre d'animals, on se’n té cura fins que el propietari el recupera. Tal com marca la legislació, si al cap de 20 dies no ha aparegut el propietari, l'animal passa a ser apte per ser adoptat.

La seva recollida i custòdia comporta despeses. En cas que el gos sigui recuperat, és el propietari qui es fa càrrec de les despeses. En cas que no sigui recuperat, és l’Ajuntament qui ha d’assumir-ne el cost, fins a aconseguir que sigui adoptat, fet que comporta que entre tots els ciutadans se’n paguin els costos, derivats de l’acció irresponsable d’uns pocs.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 11:58