Medi Ambient

Plans, programes i campanyes
Notícies
 • PROVA PILOT Prova pilot pel control ecològic del tigre del plàtan 30.11.2020

  El proper dimecres 23 de desembre, al Passeig de les Escoles i zona de Fontmartina, es portarà a terme una prova pilot pel control de la plaga del tigre del plàtan.

 • Tergeta deixalleria Consulta les teves entrades a deixalleria 26.11.2020

  Pots consultar el nombre de visites realitzades a la deixalleria!

 • Grip aviària Afectacions de la grip aviària a la tinença de gallines per autoconsum  17.11.2020

  Aquest hivern, el retorn de les aus migratòries a zones més càlides, es troba associada a la dispersió de la grip aviar. 

 • setmana residus Celebrem la setmana de prevenció de residus 2020 16.11.2020

  Del 21 al 29 de novembre, Palau celebra La Setmana Europea de Prevenció de Residus. L'objectiu de la setmana és sensibilitzar i donar eines i recursos per aconseguir generar cada cop menys residus, donat que "El millor residu és aquell que no es produeix".

 • Aliments Curs online de seguretat alimentària i COVID-19 11.11.2020

  L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha preparat una formació online per tal de donar les pautes principals en relació a la Manipulació d’Aliments. Al curs també s’inclouran les novetats que s’han incorporat per minimitzar els riscos de propagació de la COVID-19. S’impartirà el 25 de novembre de 10 a 12 hores del matí i serà gratuït.

 • Residus Cada residu al seu lloc! 09.11.2020

  L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera porta a terme una campanya per promoure l’ús correcte dels contenidors d’escombraries

 • Avet L'avet de nadal 04.11.2020

  En alguns jardins particulars, els propietaris es troben que aquell petit arbre de Nadal  que van plantar ara fa temps, amb el pas dels anys s’ha fet gran, i demanen a l’Ajuntament si el vol per col·locar-lo a la plaça de la Vila per festes.  D’aquesta manera l’Ajuntament l’aprofita i el propietari no s’ha d’encarregar de retirar-lo.

  Si per qüestions de seguretat o d’espai us trobeu en el cas que voleu retirar l’avet de casa vostra , truqueu-nos i vindrem a veure’l i si és adequat i el talarem per instal·lar-lo a la plaça de la Vila per fer més Nadal a Palau.

 • Cendra Si teniu llar de foc o estufa de llenya 02.11.2020

  Cada hivern, les cendres mal apagades de les llars de foc fan malbé contenidors. Recordeu que està prohibit abocar brases que encara tinguin foc o cendres calentes als contenidors d’escombraries

 • Targeta deixalleria Rècords 14.10.2020

  L'any 2019, dos carnets de deixalleria van superar les 40 aportacions en un any, tot un rècord.  Es tracta de dos famílies, una de la Carretera Nova a Sant Esteve i l'altre del Carrer Àngel Guimerà.  Aquest 2020, degut al tancament de la deixalleria durant el confinament, s'ha notat una reducció del nombre total d'aportacions.  No obstant, aquest any també hi ha un carnet de deixalleria que fins agost ha fet un alt ús de deixalleria, arribant a 27 aportacions. Es trata d'una familia del Passeig Vitamènia.

   

 • Bernat marró mabrejat Informació sobre el bernat marró mabrejat 09.10.2020

  Actualment a Catalunya hi ha una plaga d’un insecte anomenat bernat marró marbrejat. És d’origen asiàtic detectat per primer cop a Girona l’any 2016, i que poc a poc s’ha anat estenent pel territori.

 • Punt recarrega elèctric Punt de recarrega elèctric 01.10.2020

  El punt de recàrrega elèctrica situat al C/ Jaume I ja està en marxa.

  Per utilitzar el punt de recàrrega us heu d’instal·lar l’aplicació EV charge, omplir un formulari de registre i ja podreu carregar els vostres vehicles elèctrics.

  En el mateix punt de recarrega elèctric trobareu els codis QR per a instal·lar-vos l'aplicació EV charge tant per Android com Apple. 

   

 • Parc Pau Casals Aprovada inicialment la nova Ordenança municipal de gestió de residus municipals i neteja viària 19.09.2020

  Com a eina de suport per aconseguir donar compliment a la obligació que tenen els municipis d’arribar al 60% de reciclatge aquest 2020, l’Ajuntament ha aprovat inicialment i per unanimitat, en el Ple municipal del mes de juliol, la nova Ordenança municipal de recollida de residus i neteja viària. El text es troba en període d’exposició pública. Posteriorment, en cas que es presentin al·legacions, aquestes es resoldran i es procedirà a l’aprovació definitiva. Està previst que la nova ordenança entri en vigor aquesta tardor.

 • Palau60/20 Com està evolucionant la generació de residus amb la pandèmia? 18.09.2020

  Les dades de recollida del primer semestre del 2020 no han estat bones. La pandèmia del coronavirus ha modificat els hàbits d’una part de la població i s’ha trencat la bona tendència de 10 anys consecutius de reducció de la fracció resta (residus barrejats no dipositats als contenidors corresponents).

 • Escut de la Generalitat de Catalunya La Generalitat obre una línia d'ajuts de 16 milions per a l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega 17.09.2020

  Els ciutadans i empreses podran sol·licitar els ajuts a partir de demà.

 • Usuaris parc Reguissol Usuaris del parc caní del parc del Reguissol 15.09.2020

  Donada la importància d'aconseguir una bona convivència entre els diferents usuaris del Parc del Reguissol, al ser aquest un espai de passeig i gaudi per a famílies, infants i grups escolats, així com de camí  de pas per anar al Parc Canï, es recorda als propietaris dels gossos de la obligatorietat de:

 • Compostatge Ja has demanat el descompte de la taxa d'escombraries per fer compostatge? 09.09.2020
 • Servei de recollida de poda porta a porta Ampliació del servei de recollida de poda porta a porta 04.09.2020

  Durant aquests últims mesos, hi ha hagut una demanda molt superior a l'habitual del servei de recollida de poda porta a porta dels dissabtes. Alhora de poder donar un bon servei, s'ha decidit ampliar a dos dies per setmana la recollida de poda. I a partir d'ara les recollides de poda seran els dimarts i els dissabtes.

 • Recollida de poda porta a porta Funcionament i requisits del servei de recollida de poda porta a porta 14.07.2020

  El funcionament de la recollida de poda porta a porta és el següent:

 • Tancament dels equipaments i dependències municipals 13.03.2020

  El tancament afecta tots els equipaments i dependències municipals.

 • Dia mundial de l'aigua Dia mundial de l'aigua 2020 04.03.2020

  L'Ajuntament de Palau s'ha adherit al Dia Mundial de l'Aigua, que  se celebra anualment el 22 de març. 

 • #Recicla60_20 Recollida selectiva: deures a mig fer 13.02.2020

  Aquest 2019, Palau ha arribat a la xifra rècord de recollida selectiva del 46%.  No obstant, encara estem lluny del 60% al que cal arribar aquest 2020.

 • #Palau60_20 Resultats del quadern de debat familiar #PALAU60_20 12.04.2019

  A principis d’aquest any, l’Ajuntament va començar un procés de participació ciutadana per tal de conèixer la percepció de les palauenques i palauencs, sobre la generació i gestió dels residus que genarem, a través d'un quadern distribuït a les escoles, destinat a les famílies amb infants en edat escolar. 

Més noticies
Serveis
Més serveis
Equipaments